CHILI dj/producent

Chili - Kristijan Puckmeister je ustanovitelj ekipe Sinkronics. Svojo pot je začel v glasbeni šoli z igranjem na bobne in harmoniko, nadaljeval pa kot kitarist v raznih ansamblih. Med drugim je ustvarjal elektronske podlage v electro/pop/rock zasedbi Express metro, s katero je posnel tri skladbe, ki jih je še danes mogoce slišati na radiu. Konec prejšnjega desetletja se je začel posvečati lastni produkciji, s katero je pokazal svojo glasbeno širino, ki sega od housa in breakbeata do trip-hopa ter drum'n'bassa, ki ga je leta 1999 začel tudi vrteti iz plošč. Ob studijski pomoči danes pokojnega Maria Sevčnikarja iz takratnega techno dueta Dope Control, je dve leti kasneje posnel skladbo Question, parodično mešanico breakov ter bobna in basa, ki ga zaznamujejo vzorci iz risank o zajcu Dolgouhcu. Največji uspeh je dosegel s svojo pesmijo Le v trenutku - prvo slovensko drum'n'bass produkcijo, ki je presegla okvir tega nekomercialnega žanra in se vrti tudi na Valu 202. Z organizacijo klubskih in open-air zabav - gostil je tudi svetovno znane d'n'b vokaliste, kot so prva dama lomljenih ritmov, avstralka Tali (Full Cycle) in angleška kontrolorja mikrofonov, LowQui (Metalheadz) in Jakes (E-Z Rollers / Moving Shadow) - ter konstantnimi DJ nastopi je navduševal "jungliste" po vsej Sloveniji. Najraje se izraža s hitrimi lomljenimi ritmi, podkrepljenimi z močnimi bas linijami, kar pogosto še dodatno začini z vokali, poleg rolling hardstepa pa predstavlja tudi funky in jazzovsko obarvan liquid, improvizira z breaki, preseneti pa celo z disco nastopi.

Je tudi član kultne zasedbe Stroj machine, kjer igra na orgelsko mojstrovino Šuhel Jurija. Že od samega začetka deluje v Studiu Peer.


Največji nastopi:

Last night (Hala Golovec, Celje), Space night (Hala Golovec, Celje), Slovenian d&b blend 2003(K4, Ljubljana), Direct Rizing (K4, Ljubljana), Summer&Beat (Club Belvedere, Izola), Listen to my Flight (Channel 0 - Metelkova, Ljubljana), Jungle night (dvorana Gustav - Pekarna, Maribor), Low end (Channel 0 - Metelkova, Ljubljana), D&B noč (Avditorij, Portorož), Trnfest (KUD France Prešeren, Ljubljana), Žur tisočletja (Ledena dvorana, Celje), Airbass (MCC - Celje), Subtle Vibrations (K.U.D. Underground, Celje), Step2 (MCC - Celje), The Break (Radenci), D&B party (Lokal Patriot, Novo mesto), Karantanija d&b (Channel 0 - Metelkova, LJ), Break the Cream (Cream, Nova Gorica), Nostalgia (Channel 0 - Metelkova, LJ), Wedding of Marina&Max (Grad Bled)...